Ballonvaren

Ballonvaren kan het hele jaar door. Vanzelfsprekend het meest in de zomer. Maar ook in de winter zijn er prachtige momenten voor unieke ballonvaarten. Ballonvaren in de zomer vindt plaats vroeg in de ochtend of laat in de avond.

Het opstijgen van de ballon

Zodra we aanwezig zijn op de opstijglocatie wordt de ballon uitgevouwen en klaargelegd. Vervolgens wordt de ballon met behulp van een ventilator gevuld met koude lucht. Als de ballon genoeg gevuld is gaan de branders aan, die de ballon door middel van warmte overeind laat komen. Zodra u aan boord bent kunt u gaan genieten van uw onvergetelijke ervaring.

Tijdens de ballonvaart

Alles onder u wordt langzaam kleiner. Het geluid van de branders is het enige dat af en toe een volmaakte stilte doorbreekt. Gedragen door de wind aanschouwt u een schitterend panorama waarin meren, weilanden, dorpen en soms eilanden aan u voorbij trekken. Ballonvaren verandert uw blik op Nederland.

De landing

Ruim voor de landing krijgt u van de piloot landingsinstructies en is er voldoende gelegenheid van uw kant om hierover vragen te stellen.

De terugkeer

Na de landing wordt de ballon opgevouwen en ingeladen, waarna het tijd is om de ”luchtdoop” te vieren met een glas champagne en de overhandiging van het “certificaat” als aandenken. De crew die altijd in permanente verbinding staat met de piloot, brengt u indien nodig terug naar de plaats waar u bent opgestapt.

Ballonvaren vanuit uw eigen woonplaats

Het is bij ons mogelijk om vanuit uw eigen woonplaats op te stijgen.
Voorwaarden:
– Een groepsboeking van minimaal 4 of 5 personen.
– Een geschikte opstijglocatie.

Interesse? Neemt u dan contact met ons op. Wij informeren u graag nader over de mogelijkheden.